An Nou Fericit !

Sarbatorile au trecut, am intrat cu bine in anul 2015, iar cu aceasta ocazie m-am hotarat sa va prezint si eu o achizitie noua pentru studioul meu.

Imi aduc aminte ca in 2008, am avut ocazia sa particip la realizarea unei reclame Tv alaturi de un make-up artist renumit din Bucuresti, fiind  asistenta ei  pentru o zi intreaga. A fost ceva deosebit pentru mine, si totodata m-a ajutat sa vad cum este munca de platou, ce inseamna machiajul Tv, retusul, munca alaturi de actori si persoane publice, si multe alte aspecte, dar cel mai mult m-a impresionat un aparat care, pe baza de aer, pulveriza fond de ten si care avea sa starneasca in mine multa curiozitate. Atunci a fost primul meu contact cu acest “fenomen” deosebit si interesant, care a revolutionat industria machiajului. De atunci incoace, am cautat sa aflu mai multe despre cum se poate lucra cu aerograful, ce presupune achizitionarea lui, unde ma pot documenta mai bine despre el si in ce consta utilizarea lui.

In urma participarii la un masterclass sustinut de Alexandru Abagiu in octombrie 2014, la Bucuresti, m-am hotarat sa iau in serios posibilitatea de a-mi achizitiona si eu un Aerograf. Astfel, intr-o seara inainte de Craciun, am intrat pe site-ul DINAIR, de curiozitate, sa vad ce oferte au si ce contine un kit complet ( stiam ca in Romania astfel de kituri sunt destul de costisitoare), dar am ramas placut surprinsa sa il gasesc la o oferta accesibila, si nu am mai stat pe ganduri. L-am pus in cosul de cumparaturi, si peste doua saptamani aveam sa il folosesc cu usurinta si placere! Sunt extrem de incantata de alegerea facuta, va marturisesc ca e o senzatie deosebita, care merita incercata, macar odata in viata, si va garantez ca veti dori sa reveniti! Rasfatul e garantat, iar machiajul se realizeaza in cel mai scurt timp si dureaza 24 ore!

ALI_2097

Sa va povestesc pe scurt cate putin, din ceea ce am aflat si eu despre  acest aparat.

Aerograful a fost inventat in anul 1879, dar in lumea machiajului s-a facut cunoscut abia in anul 1958 pe platourile de filmare ale celebrei pelicule BEN-HUR (1959). Make-up artistii aplicau bronzul artificial, pe sutele de figuranti care trebuiau sa fie in rolurile romanilor. De atunci incoace, acest aparat este folosit pentru machiajele de filme, pentru efecte speciale, body painting si pentru machiaje editoriale sau de fantezie.

Se poate folosi si pentru machiaje de zi cu zi, sau de eveniment, insa cantitatea de produs trebuie dozata cu mare atentie, iar pentru un aspect curat si natural sunt suficiente doar cateva picaturi din fonul de ten special conceput pentru un astfel de machiaj.

ALI_2086

Acest aparat este o tehnologie noua, tot mai des folosita de make-up artisti care deja detin  o experienta in aplicarea machiajului clasic. Putem spune ca e varianta de lux a aplicarii produselor de make-up, varianta care confera un aspect foarte natural, rezistenta si in acelasi timp este ideal pentru fotografie si film. Producatorii produselor pentru AEROGRAF au realizat formule speciale non-alergenice care sunt aplicate pe fata prin pulverizare.

ALI_2083

Folosirea unui astfel de aparat pentru machiaj ofera diferite avantaje si anume aspectul natural, machiajul e rezistent la transfer si la apa, transpiratia nu afecteaza textura produsului. Aceste produse folosite sunt foarte potrivite ocicarui tip de ten deoarece machiajul nu intra in pori ci se aplica deasupra tenului fara a-l sufoca sau a-l incarca. Timpul necesar de actiune se reduce cu mai mult de 15 minute fata de un machiaj obisnuit.

 

ALI_2096

Asadar fetelor, va astept cu mare drag la mine in studio sa incercati cea mai noua tehnica de aplicare a machiajului, pentru un rasfat garantat si binemeritat!

Atasez o poza cu mine purtand pentru prima data un machiaj realizat in tehnica airbrush. 

Photo Credit – IntuitivArt www.intuitivart.ro

ALI_1974